At vise sine børn frem på de sociale medier – hvor går grænsen

For nogle uger siden var jeg sammen med nogle gode veninder, snakken gik på min instagram profil og bloggen her. Den primær snak handlede om hvor vi hver især syntes vores grænser går med hensyn til at ligge billeder op på de sociale medier af vores børn. Kort efter kom snakken op igen til en anden fest.

Alle valg er okay, bare man har tænkt det igennem…

Når nogle spørger ind til hvorfor jeg ligger billeder op af vores børn, og hvad mon de dog vil sige når de bliver store. Ja så har jeg før været en smule usikker på mit svar. Fordi forspørgelsen kommer ofte til at lyde fordømmende, mest af alt fordi at de personer som spørger, som ofte selv har klare holdninger om af de ikke vil havde billeder af deres børn på de sociale medier. Hvilke jeg syntes er helt okay, det er deres børn og deres valg. Det er dem som kan vurdere hvad der er rigtigt for dem, og deres børn. Til tider kan jeg også mærke at selvom de ikke har den samme holdning som jeg er de enormt intresseret i min holdning og respektere den, særligt når jeg har givet min forklaring.

At skabe en kontakt til familien…

Grunden til at vi her hjemme valgte at vores børn godt kunne være ” offentlige” var udelukkende for at skabe en relation til vores familie. Da vi fik Ofelia boede vi i Jylland og så alt for sjældent vores nærmeste. Igennem Facebook delte vi glade øjeblikke. Begge vores Facebook profiler er private og kun hvem vi vælger kan følge med.

Så da vi, særligt jeg, gik videre til en åben instagram profil blev de jo lidt ” alle mands eje” Vi har snakket om det her hjemme og er enige i at det er okay. Det har faktisk mest været de mere følsomme emner som er blevet postet som vi lige har skulle vende med hinanden først.

Mit svar er blevet mere sikkert…

Vi fortæller at vi hjemme hos os har afstemt at det er det rigtige for vores familie og børn, at de kan være en del af vores Facebook sider og særligt på instagram.

Følg med på instagram her.

Særligt Ofelia ELSKER at få taget billeder, og hun vil meget gerne have at jeg deler dem. Jeg har fortalt hende at alle kan de se billeder, også personer hun ikke kender, jeg fortæller hende også at hvis vi skal teste et produkt, særligt igennem momster test, ja så betyder det billeder og at hun deler sin ærlige mening om produktet. Det syntes hun er super sejt!

” men Sara hun kan da ikke forstå hvad det betyder, hun er jo kun 5 år, og hvad med de konsekvenser det kan følge”

Nej, hun forstå måske ikke 100% at alle og en hver kan se hendes billeder, eller når hun selv opfordre til at jeg laver storys på instagram. Men hun har en fest! Og jeg ville aldrig ligge noget op som ville være voldsomt grænseoverskridende for nogle af vores børn. Ja det kan godt være at nogle opslag syntes de måske er små pinlige når de bliver store men så må vi tage det til den tid.

Hvad hvis de siger nej til billeder..?

Jeg har haft situationer hvor jeg måske har måtte motivere dem lidt til et billed, men virker det ikke lyn hurtigt ved at sige de ser ser godt ud i deres nye seje tøj f. Eks. Ja så respektere jeg det, også kommer de som ofte senere og vil have taget et billed eller at jeg laver en film hvor de fortæller om tøjet. Og hvis de bare ikke vil og ikke kommer senere så er det helt iorden.

Jeg syntes vi altid respektere deres grænser, og i vores optik lære det dem at respektere andres grænser.

Ofelia fortæller ofte om at hun også vil have en YouTube kanal og en instagram profil, og det må hun godt for os. Min mand syntes det er lidt fjollet. Men så længe vi alle er enige om at det bare er for sjov og vi er jo 100% dem som styre hvad der kommer ud, så kan vi ikke se hvorfor hun ikke skulle kunne få lige de ønsker opfyldt.

SARA// MAMA PALBOM

Skriv et svar