Ferie tid – Den grønne familie

Så er det ved at være ferietid…

men hvordan holder jeg ferie uden at holde ferie fra min bæredygtige hverdag?

Trods ferie vil jeg stadig gerne bibeholde min klimavenlige adfærd, men hvordan gør jeg det på min ferie?

Som turister i andre lande har vi også et stort ansvar for at sørge for at tage vores grønne vaner med på ferie. Det er vigtigt at vi hjælper os selv og andre med at sætte små grønne klima aftryk og hvordan gør vi så det på vores ferie uanset hvor vi skal hen?

Husk at slukke!

Inden vi tager hjemmefra så husk at slukke lys og elekstroniske enheder i alle rum, så sparre i både på miljøet og pengepungen.

Pak grønt!

Kufferten skal pakkes men hvordan pakker man grønt?

Tænk alt klimavenligt ind i din bagage, tag gerne dine miljøvenlige produkter med hjemmefra. Overvej at pakke mindre tøj og om du kan bruge det samme et par dage i træk, er det nødvendigt med nyt badetøj, tøj legetøj eller kan det gamle stadig bruges?

Her er lidt tip til hvordan du kan tage din bæredygtige hverdag med på ferie:

 1. Klimakompensation. Hvis du skal ud og flyve så er der flere og flere steder man kan købe co2 kompensation i form af at fx plante et træ. Prøv at tænke så CO2 besparende som muligt – hvor kan du reducere CO2 udslippet? Kan du gå i stedet for at tage en taxa, kan du tage et tog i stedet for fly?

 2. Medbring din egen drikkedunk uden BPA. Især i disse tider med klimaforandringer hvor vi mærker varmen på en helt anden måde end vi er vandt til med hedebølger, er det vigtigt at drikke masser af vand, i stedet for at købe en masse små plastik vandflasker, kan man købe store dunke med vand og fylde over på sine egne medbragte drikkedunke.

 3. Medbring dit eget indkøbsnet. Når man er ude at rejse er man ofte på markeder rundt omkring i verden. Varerne kommes ofte i plastikposer som havner i skraldespanden efterfølgende, her kan du virkelig være med til at sparre på plastikfronten ved at have dit eget indkøbsnet med og lægge dine vare i.

 4. Brug sæbebare. Har du endnu ikke prøvet sæbebare eller shampoo bare så er det måske nu skal prøve dem. De fylder ikke meget i kufferten samtidig med sparer du plastikemballagen fra alle dine forskellige sæber. Sæbebare fås flere og flere steder, måske du kan finde en lækker en på din ferie?

 5. Genbrug håndklæder. Vi er så vandt til på vores ferie at smide håndklæderne til vask efter vi har brugt dem. Men er der virkelig grund til at smide håndklæderne til vask unødig?

 6. Brug solcreme uden kemi. Brug en solcreme uden kemi og som ikke skader korallerne. Køb gerne din solcreme hjemmefra og gå efter svanemærket og solcreme uden oxybenzone og octinoxat som skader og bleger koraller.

 7. Genanvendelige sugerør. Ferietid = drinkstid med paraplyer og sugerør. Tag dit eget genanvendelige eller bambus med i kufferten og brug dem i drinksene i stedet.

 8. Spis klimavenligt. Spar på bøfferne og det røde kød. Ja det er rigtigt surt, især hvis man elsker store røde bøffer, men de er altså en stor synder for vores klima. Spis lokale råvare og mindre kød også på ferien.

  Rigtig god ferie

  Grønne kram 💚 Den grønne familie

SARA// MAMA PALBOM

Skriv et svar