Mit Samsø – nu vores Samsø

Samsø har, og vil altid have en stor plads i mit hjerte

Det er min barndom, det er min mormor, det er bierne ved genboen, det er min morfars værksted, det er bakkerne, standen, den livsfarlige trappe, kæmpe is vafler, det er Æggekage i Ballen,Det er medicin skabet hvor der stod gammel dansk til morgen bordet. Det er det lille røde hus LY. Et hus, et hjem som altid har været i vores familie.

At gøre det til vores ø

Efter jeg flyttede hjemmefra kom jeg ikke så meget på øen, men efter jeg fik børn kunne jeg mærke at det er et af de steder som betyder allermest for mig og det skal vores børn også opleve.

Øen er vokset og der er kommet unge familier til, med ambitioner for ø livet, et trygt liv, et bæredygtigt liv, et liv uden støj.

Der er kommet langt flere butikker og restauranter, selv ude i de små byer som F. Eks Nordby er der ikke kun en is butik og en enkelt restaurant længere, nej der er flere restauranter, en købmands butik med lokale vare, og en tøj butik. I Tranebjerg er der skabt flere lokale butikker og restauranter.

Kom med os rundt på Samsø..

For at give jer et overblik over hvordan vi brugte vores ferie dage på Samsø har jeg lavet et overblik over hvad vi oplevede på øen 💚

Tirsdag:

Vi ankom sent mandag aften, ja vi var faktisk de eneste på færgen 😅

Tirsdag blev brugt på at spise æggekage i Ballen, efterfulgt af en gå tur i i Nordbys små gader og ved gadekæret, selvfølgelig med en kæmpe is i hånden.

Onsdag:

Onsdag stod på total afslapning og her fandt vi det helt perfekte sted til at nyde frokosten i noget som føltes som hjemlige omgivelser. Nemlig en lille café i en lille gård i Tranebjerg. På langgade 12a ligger Hos Mette, her er alt mad hjemmelavet, og her er den bedste stemning, børnene kan sidde i den hyggelige sofa og spille spil eller tegne på illustrationer som naboen har lavet. Hvis i vil tjekke hos Mette ud så følg med med instagram

Efter nogle hyggelige timer trængte ungerne til at få brændt lidt krudt af, og her er en tur til Ballebjerg lige det der skal til. Ballebjerg ligge lige uden for Nordby og er et natur område fuld at bakker, som går ned til vandet. Et skønt sted hvor jeg som barn brugte virkelig mange timer.

Torsdag:

Okay nu kunne jeg altså mærke det var tid til Sara tid! Mand og børn blev sendt til lege på tarzan banen i Tranebjerg, som er en natur forhindringsbane, og det er helt gratis at benytte den. I mellem tiden besøgte jeg Maria Louise som har den fineste butik på Langgade nemlig match it all, her finder du de fineste ting købt hjem fra Paris, men også nogle af de bedste mærker som du nok kender i forvejen. Match it all har også en webshop men følg med på instagram for her viser Maria Louise nogle af de lækre ting som ikke er kommer på webshoppen endnu, og selvom de ikke er det kan du sagtens bestille igennem instagram, følg med her hvis du har lyst. Match it all

Det er hos match it all min for vildt seje power mama t-shirt er fra 🙌

Imens jeg forberedte aftemad smuttede mand og børn på stranden for at samle skaller og få dyppet fødderne i det kolde vand.

Dagen blev selvfølgelig sluttet af med en stor is, for det må man nemlig godt få hver eneste dag når man er på ferie på Samsø.

Fredag:

Fredag var vores sidste dag, vi skulle hjem med både 17:35, men det gav os stadig en hel dag på Samsø. Vi var slet ikke klar til at tage hjem, vi er vilde med at være på den rolige ø, ja så vilde at vi fik flytte tanker men det skal i nok høre om en anden gang 😉

Vi fik gjort rent i huset imens ungerne legede i haven. Vi hapsede en formiddags is i Nordby og kørte senere ind til Tranebjerg for at nyde den sidste bid mad Hos Mette.

Den sidste tid blev nydt på en hoppeborg den lokale sports butik har sat op over sommeren. Igen en total gratis aktivitet! Det er fantastisk at mærke hvordan de lokale vil bringe folk sammen. Ved hoppeborgen mødte vi et par lokale med deres børn og igen blev lysten til at blive på øen endnu større, men igen det kan vi altid vende tilbage til 😉

Genopladet og klar til hverdag..

Vores ferie slutter nu og i morgen kalder hver dagen igen. Men det er okay vi er genopladet og klar til hverdagens stress og jag.

Mit råd er bare at hvis i har brug for at få et lille break med ro så besøg Samsø.

SARA// MAMA PALBOM

Skriv et svar