Den grønne familie – test af genbrugs kaffe filter fra skipper Valdemar

Reklame|

Test af genbrugs kaffe filter fra skipper Valdemar


Mange af os kaffeelskere kigger på om vores kaffe er økologisk, Fairtrade, hvor den kommer fra og hvordan den smager inden vi køber den. Men hvor ofte tænker vi egentlig på om vi kan være endnu mere bæredygtige i produktionen af vores kaffe?

Helt igennem bæredygtig

Der er mange måder at brygge sin favorit kaffe på, vi har sat fokus på dem der brygger kaffe på deres filter maskine og bruger papirsfiltre – kan man gøre dette mere bæredygtigt og mindre miljøbelastende ved at anvende genanvendelige kaffefiltre?

Her i familien Ravn har vi testet kaffefiltre lavet af genbrugsstof fra skipper_valdemar. Skipper Valdemar laver de fineste kaffefiltre i genbrugsstof i alverdens mønstre.

Skipper Valdemar laver de fineste kaffefiltre i genbrugsstof i alverdens mønstre.

En helt ren smag

Jeg har virkelig glædet mig til at teste stof kaffefiltre da jeg havde hørt at kaffens smag skulle være helt fantastisk og ren. Herhjemme drikker vi meget kaffe og går meget op i kaffe og kaffens smag.

Jeg vaskede kaffefiltrene en ekstra gang med eddike da jeg fik dem hjem og så over med kaffen.

Miljø bevist og godt for penge pungen

Med stof kaffe filtre sparre man ca 400 stk kaffefiltre om året, selvfølgelig afhængig af hvor mange kander du laver om dagen. Tænk hvor meget vi kan sparre ved at gå over til stofkaffefiltre! Her kan vi altså virkelig gøre en forskel i vores køkken ved at ændre en lille hverdagsting. Almindelig kaffefiltre belaster vores miljø uanset hvilke papirform du bruger, med genanvendelige kaffefiltre ikke alene spare du miljøet du får også en renere rundere kaffemaskiner uden bismag af papir.

Kaffen er færdigbrygget og dufter himmelsk nu er det endelig tid til at smage min nyindkøbte økologiske kaffe, brygget i mit nye genanvendelige kaffefiltre. Kaffesmagen var fuldstændig fantastisk ren og rund og det hjalp helt bestemt også på kaffesmagen at mit kaffe filtre ikke er miljøbelastende og passer så fint ind i mit nye grønnere køkken.

Flere ugers succes

Vi har nu brygget kaffe i vores genanvendelige kaffefiltre i nogle uger og vi er bestemt enige om kaffen bare smager så meget bedre end i papirsfiltrene. Herhjemme er de genanvendelige stofkaffe filtre helt klart kommet for at blive, og det er bestemt sidste gang vi har købt papirsfiltre.

Hvordan bruger man dem så

Inden du går i gang med at brygge en himmelsk kop kaffe, kan du vaske dit filtre i vaskemaskinen med eddike Derefter er det bare at brygge løs

Når du er færdig kan du bruge din kaffegrums i komposten, til skrub eller smide den ud

Kaffeposen vasker du under vandhanen og hænger den til tørre indtil næste gang du skal lave kaffe.

Du skal kun vaske dit kaffefiltre hver 6 uge i maskinen eller ved at koge det ca. 10 min for at vaske kaffeolie og kalk ud.

Nemmere kan det ikke være..

Grønne kram 💚 Den grønne familie

Følg gerne med på instagram

SARA// MAMA PALBOM

Skriv et svar