Det næste skridt – Affaldssortering

Vejen til en bæredygtig familie og fremtid

OOOkey jeg vil egentlig gerne være mere klima venlig, jeg får måske også en lille smule dårlig samvittighed når jeg høre og læser om alle de tiltag vi skal gøre for at rede vores jord, men jeg aner ikke hvor jeg skal starte og jeg har heller ikke lyst til at lave alt for mange ændringer i mit familieliv og jeg er faktisk også i tvivl om lille mig i det hele taget kan bidrage med at ændre noget som helst.

Kan du også nikke genkendende til disse tanker og ender du også altid med at konkludere at det er alt for omfattende og jeg magter det simpelthen ikke, jeg har hverken tid eller overskud i min travle hverdag til at tage stilling til endnu en livsstil ændring. Jeg skal både være fit og tynd, leve sundt, være den bedste forældre for mine børn OG nu skal jeg også være klimavenlig!

Kan du også nikke genkendende til disse tanker og ender du også altid med at konkludere at det er alt for omfattende og jeg magter det simpelthen ikke, jeg har hverken tid eller overskud i min travle hverdag til at tage stilling til endnu en livsstil ændring. Jeg skal både være fit og tynd, leve sundt, være den bedste forældre for mine børn OG nu skal jeg også være klimavenlig!
Alle disse tanker og overvejelser er også nogle Sara og jeg har gået og overvejet i vores familier, vi vil egentlig gerne bidrage med noget, men hvad skal vi gøre og hvor skal vi starte?

Derfor har vi valgt at starte denne blog op som henvender sig til helt almindelige familier som gerne vil være med til at bidrage med det man magter i sin travle hverdag.

De små ændringer betyder mere end vi tror.

Vi tænker; kan vi sammen lave små ændringer som bliver til vaner som bliver til et aktiv tilvalg i kampen for at hjælpe vores jord?

Vi har faktisk kun omkring 11 år til at vende bøtten for jord – 11 år!

Så uanset hvad vi har af undskyldninger, så er vi faktisk nødt til at gøre noget…

Et skridt på vejen er affaldssortering

Her i Køge, i Fie-familien startede vi op med at affaldssortere i sidste uge og for vores familie var det ligesom et startskud til at vi, som familie bestemte os for at prøve at lave nogle vaner om for at blive mere klimavenlig. Vi har bestemt os for at undersøge og afprøve forskellige tiltag for at finde ud af hvor vi, som familie kan bidrage.

Affaldssorteringen var ligesom første naturlige skridt idet det blev tvunget ned over hovedet for os. I den uge der er gået, er jeg faktisk overrasket over hvor meget vi alle sammen har gået op i med liv og sjæl at få skraldet de rigtige steder hen. Derudover er der også andre, nye tanker der har meldt sig, ikke fordi de ikke har været der, men nu er det måske på tide at lade dem få plads og blive til handlinger.

Vi ligger mærke til mere og mere i hver dagen

Jeg har på mine indkøbsture i denne uge begyndt at tænke over alt det plastik vores fødevare er pakket ind i. Tanker som: er det virkelig nødvendigt at pakke ind på den måde, er det genbrugsplastik og er det nødvendigt at jeg bruger den lille plastik pose til min frugt, måske de ikke behøves at blive lagt i en pose men kan nøjes med bare at ligge i kurven? eller købe en indkøbspose til mine indkøb – årh jeg SKAL huske mit indkøbsnet som ligger i bilen.

Så i vores første uge på vejen mod at blive en mere bæredygtig familie har været at få øjnene op for hvor meget plastik vi bruger og hvor vi kan sparre og finde alternativer.

Tiltag i denne uge

  • Affaldssortere

  • Reducere vores brug af plastik poser

Tiltag i næste uge

  • Skifte vores almindelige frugt og grønt ud til økologiske

  • Skifte vores almindelige mælk til øko mælk

SARA// MAMA PALBOM

Skriv et svar