Vejen til en bæredygtig familie og fremtid

Hvordan bliver man en mere bæredygtig familie?

I samarbejde med Den grønne familie

Hvad betyder bæredygtighed og hvilke muligheder har man som en ”normal” dansk familie for at blive mere bæredygtig?

Næsten lige meget hvor vi kikker hen, hvilket medie vi slår op på eller hvem vi snakker med, er bæredygtighed, save the World, grøn hverdag, økologi og meget mere på alles læber. Men hvad betyder det egentlig sådan i det store perspektiv for vores verden og hvordan kan vi som en helt almindelig dansk familie tage små tiltag i vores hverdag, som leder os hen på en mere bæredygtig livsstil. Hjælper det noget i det samlede regnskab at vi som en lille familie gør små ting i vores hverdag eller skal vi alle sammen ændre vores livsstil totalt og tage drastiske midler i brug før at det ”batter”?

Alle disse spørgsmål har vi besluttet at sættes os for at undersøge, afprøve, stille spørgsmålstegn ved og skrive om. Vi tænker der må være mange andre end os der går og tumler med disse spørgsmål og som kunne have lyst til at finde ud af, sammen med os, hvad vi skal ændre på, for at få en bedre og sundere verden til os selv og de kommende generationer.

Hvad er det der bæredygtighed egentlig?

Ifølge FN er definitionen på bæredygtighed, der som begreb blev defineret i 1980èrne ”…en udvikling, hvor opfyldelsen af de nulevende generationers behov ikke sker på bekostning af fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov.”

Kort sagt; du skal altså leve på en måde som ikke skader din jord og du derved kan give den videre til dine efterfølgere. Der er altså nogle elementer som skal bevares og viderebringes.

Alle de der øko hippier og ikke lille mig

Jooo tænker du nok, men er det ikke nok at alle de der økohippier gør noget, lille mig kan jo alligevel ikke gøre en forskel og om 100 år er jeg alligevel død, også kan jeg jo være ligeglad!

Der er altså noget der tyder på at hvis vi alle sammen løfter i flok og bidrager en lille smule, så gør det altså en stor forskel for vores planet og vores sundhed, hvor skal jeg så starte tænker du nok, og må jeg så KUN drikke øko mælk og aldrig spise en rød bøf mere – jeg kan virkelig ikke lide det der havredrik!? Nej, det er ikke det der er vores hensigt, vores hensigt er at vi sammen finder ud af de små ting i vores hverdag vi kan ændre sammen, uden at det skal være en stor uoverskuelig og dyr indgriben i vores hverdag.

Vi glæder os til at finde vejen som familie til et mere bæredygtigt liv så vi kan give vores bidrag til en bedre planet – vi håber i er med…

Vi ses snart 🌿✌️

Den grønne familie

SARA// MAMA PALBOM

Skriv et svar