Pizza dej

En del af familie favoritter

Intet slår en god hjemmelavet pizza. Og dejen skal selvfølgelig laves på bunden. Ja det kan være dejlig nemt med en dej som bare lige skal rulles ud, og jeg ville da lyve hvis jeg sagde vi aldrig selv tog den løsning. Men med bare en smule planlægning, er det så nemt og lige til at lave sin egen bund.

Du får to pizza bunde du af den her opskrift, og alt hvad du skal bruge er:

  • 25 g gær
  • 2 – 3 dl vand
  • 4 spsk olie
  • Et nip salt
  • 300 g hvede mel
  • 200 g durum mel

Opløs gæren i lunken vand.

Kom olie, salt og lidt efter lidt tilsættes melet. Rør til dejen bliver smidig. Tag dejen ud af skålen, smør skålen med lidt olie og kom dejen tilbage i skålen. Dæk dejen til med et viskestykke og lad dejen hæve i 45 minutter.

Varm ovnen op til 250 grader, lad bagepladen blive i så den bliver opvarmet med ovnen.

Form nu dejen til to store pizzaer, og kom nu det ønskede fyld på. Bag pizzaerne i ca. 10 minutter

Et lille tip kan være at dele dejen op i flere små og give hvert familie medlem sin helt egen pizza. Det er i hver falde et kæmpe hit her hjemme.

SARA// MAMA PALBOM

3 comments / Add your comment below

Skriv et svar