Citron mousse kage med blondie bund

Det er lige før der er gået bage dysten i den her hjemme.

Jeg har brugt HELE dagen på at skabe en hel masse fantastisk køkken magi. Der er blevet udviklet en masse skønne opskrifter i dag, planen var faktisk bare at jeg skulle bage til kage til at min mand skulle på den brandmands uddannelse han snart er færdig med. Det ende så ud i den her utrolige feminine kage, jeg tænker sådan en flok veteraner nok kommer til at kigge lidt, men mon ikke den glider ned alligevel?  Kagen har bund af lække blondie, en blondie er som en brownie bare med hvid chokolade. I denne her blondie er der kommet en masse lækre mandler, tranebær og stykker af hvid chokolade. Så der er masser af bid i kagen. Oven på bunden har jeg lavet en skøn og syrlig citron mousse som giver en fantastisk kontrast til den søde bund.

Blondie Bund:

  • 200 g flydende margarine
  • 200 g hvid chokolade
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 130 g hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 60 g tørrede tranebær
  • 50 g mandler
  • 50 g hvid chokolade

Hak de 200 g hvid chokolade og kom det sammen med den flydende margarine i en kasserolle. Nu skal chokoladen smelte sammen med margarinen.

Nu skal du tænde ovnen på 175 grader almindelig ovn.

Bland æg, sukker, hvedemel og salt til en luftig dej, stille og roligt hældes chokoladesmørret over i dejen.

Hak nu mandler og chokolade groft, herefter vendes mandler, chokolade og de tørrede tranebær i dejen.

Hæld nu den færdige dej over i en smurt spring form, jeg har brugt en form som er 26 cm. Efter kagen er bagt skæres den til så den bliver den ønskede størrelse.

Nu bages kagen i ca. 35 minutter, men husk at holde øje med den det er jo ikke sikkert vores ovne varmer lige meget 🙂 Når kagen er færdig skal den køle helt ned, i mens laver du moussen.

Citron mousse:

  • 3 blade husblas
  • 4 pasteuriseret æggeblommer, svare til to bærgere
  • 50 g sukker
  • saften fra 2 citroner
  • saften fra 1/2 appelsin
  • 3 dl fløde

Kom nu de tre blade husblas i en skål med koldt vand.

Pisk æggeblommerne med sukke, massen skal blive hvid.

Kom saften fra citronerne og den halve appelsin i en kasserolle. vrid nu husblassen fri for overskyende vand og kom det op i saften fra citrusfrugterne. og varm det op til husblassen er smeltet ud i saften.

Hæld nu stille og roligt blandingen op i æggesnapsen.

Pisk i en anden skål fløden til en let flødeskum.

Hæld nu blandingen op i flødeskummen, og vend det forsigtigt sammen. Husk stille og roligt så luften ikke bliver banket ud af flødeskummen.

Nu skal det hele bare samles. Kom bunden ned i en bagering, fór den først med bage plast så moussen ikke hænger fast på bageringen når den er færdig og skal tages ud. Når bunden er lagt i, hældes citron moussen oven på og kagen sættes på køl i minimum 4 timer. Efter efter tages den ud og frigøres fra bageringen og bage plasten tages af stille og roligt. Nu pynter du den lige som du har lyst til, jeg lavede kant af flødeskum, og på toppen sprøjtede jeg karamel, og pyntede til sidst med mandler, hvid chokolade, trane bær og kugler i sukker.

Kommentere endelig og fortæl hvordan jeres resultat blev.

SARA// MAMA PALBOM

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar