Endelig overskud til julens traditioner

Nu er det tid til pakker hver dag

Sidste år blev vi mødt af en trist Ofelia, hun kunne simpelhen ikke forstå hvorfor nissen kun kom ind imellem hos os, men kom hver dag hos hendes veninder. Det gjorde ondt i mit moder hjerte, og jeg måtte sørger for at nissen kunne komme lidt ekstra men stadig ikke hver dag. Vi kender alle det med at økonomien kan være ekstra stram, og det var den virkelig sidste år! og det gjorde at vi prioriteret ikke at købe en pakke kalender til ungerne, men købte lidt her og der når der var noget legetøj som var sat ned i den lokale netto. I år står den på pakke kalender for det skal vi bare ikke opleve igen! det var så hård for hende at vores nisse ikke var fuld af pakker, og at den heller ikke kom og lavede fis og ballade.

 

Tøm tre butikker også har du en pakke kalender

Hånden på hjertet så stak det helt af da jeg i sidste uge var ude for at finde gaver til årets pakke kalender. Jeg ramte lagt over 24 gaver pr. barn og budgettet på 200 kr. pr. barn blev i den grad overskredet, og røg op på 1000 kr. til 2 x 24 gaver. Jeg havde ingen real strategi og købte bare i øst og vest hvad jeg syntes kunne være noget ungerne syntes var fedt, som mama mente var brugbart, og som ikke kostede en formue.

Endelig overskud til julens mange traditioner

De sidste par år, ja faktisk nok de sidste tre år har jeg været i konstant underskud af energi, og særligt op til jul har jeg gjort hvad jeg kunne for at skabe en mindeværdig jul for Ofelia og Konrad. Men jeg har ikke følt at jeg kunne leve op til en fantastisk jul. Men nu er der sket et eller andet, ja alt er ligesom bare faldet på plads rent arbejdsmæssigt og ungerne er større og kræver ikke helt det samme som for bare et år siden. Jeg er så fuld af energi og klar til at skabe den bedste jul for min lille familie. Og ja selvom pakkekalenderen stak lidt af så skal julen ikke handle om dyre gaver mv. men der skal rå hygges med kreativ projekter, så som fælles at lave juledekortioner, lave jule perlerier, gå ture i den frost kolde skov, og naturligvis skal der bages på livet løs. December måned er også meget mere end jul hjemme hos os, Konrad har nemlig fødselsdag den 23 december og i år skal han have den helt store fest, det er slut med at nøjes med at tage den lette vej ved at smække lagkager sammen af tarvelig færdig lavet kage creme, og bestille kagemand ved bageren. Nej fra nu af skal der øves i køkkenet så jeg kan fremtrylle et fantastisk hjemmelavet kage bord som alle gæsterne skal vælte sig i. Heldigvis har jeg mange ekstra fridage i december som skal udnyttes fuld ud. December bliver magisk!

SARA// MAMA PALBOM

Skriv et svar