At overvinde overvægten

Det starter altid med mod på udfordringen, og fuld af motivation

Ja jeg er nok en af mange, hvor motivationen kun liiiige holder måneds tid max to, også begynder der så småt at komme en helveds masse dårlige undskyldninger. For til sidst fuldstændig at være tilbage i de sammen gamle, usunde rutiner. Jeg har været på kur efter kur, forsøg på livsstils ændringer og startet op i gud ved ikke hvor mange forskellige fitness centre og på trænings hold. Men BUM så røg motivationen, normalvis kunne jeg rimelig hurtigt få modet tilbage, og forsøgte forfra men et nyt mål og en ny gevinst når jeg nu endelig ville tabe mig de 30+ kilo. Til sidst gav jeg op, ikke sådan helt men modet på at starte forfra IGEN forsvandt

Jeg ligner jo en freaking michelin mand

I august lavede jeg en aftale med min søster om at nu skulle der altså ryge 10 kilo inden juleaften, et mål som virkede realistisk og som jeg følte jeg kunne overskue for nu skulle jeg til at afslutte min uddannelse og starte på et nyt arbejde hvor jeg viste det psykiske arbejdsmiljø var godt og der for ikke en forhindring for at hold fokus. MEN igen mistede jeg motivationen og kunne ikke komme op igen, mine hænder kørte simpelthen konstant fra slik skålen og op til den altid åbne mund. Jeg var ked af det, igen gik det galt det var jo ikke fordi jeg mistede lysten til at tabe mig, at være overvægtig bestemt ikke noget jeg har lyst til at blive ved med at være. Mulighederne for diverse livstils sygdomme er alt for stor! Og jeg ville elske at jeg rent faktisk ture kravle med ungerne rundt i legeland, for lige nu er de på egen hånd eller med deres far for jeg tør ikke, jeg er bange for jeg sidder fast et eller andet sted, og bare følsen af at hele lortet styrter sammen så snart min plus size mama krop træder ind i en labyrint af en masse reb som lige er bundet lidt sammen.  Nej jeg vil kunne lege ordenligt med mine børn, jeg vil kunne tumle rundt som en anden idiot for at skabe lykkelige og mindeværdige stunder. En sidste ting som gør jeg så gerne vil ned i vægt, er alt det for vildt fede tøj som fås, ja det er muligt at finde smart og mode rigtigt tøj til piger med ekstra kilo, men det jeg er vild med koster en formue! Jeg har ikke råd til at give 500 kr for en bluse, eller 1000 kr for et par bukser og hvis jeg gerne vil have nyt tøj til en fornuftig pris som kan købes i en fysisk butik kan jeg stå i en tam plus size afdeling i H&M. Nej fanme nej! Jeg vil da også kunne se lækker ud i en freaking mode rigtigt termodragt uden at ligne en michelin mand.

Nu tænker du sikkert ” jamen du har jo lige givet dig selv en total pep talk med alle grundene til hvorfor det er så vigtigt at holde en sundlivsstil” – JA det er helt rigtigt! og tro mig hele den smøre har kørt repeat i mit hoved, men det er bare nemmere sagt end gjort, og det er nok en af de bedste til at vide så mange gange som det er gået galt.

I sidste uge ramte jeg bunden

Som sagt havde jeg en aftale med min søster om at at vi skulle have smidt 10 kilo inden juleaften, og i sidste uge kom hun allerede i mål. Jeg er så stolt af hende og jeg ved hvor meget hun har knoklet for det, hun har kørt den benhårdt med kosten, og fitness flere gange om dagen, det er så sejt af hende og jeg under hende i stor stil hendes sejre. Men så gik det op for mig, jeg havde jo fuldstændig mislykket om at nå i mål, og let’s face it selvom jeg tog mig sammen nu og udover alle odds ville jeg ikke kunne nå at smide de 10 kg inden jul.

Der skulle nulstilling til

Jeg begyndte at kigge på fedme operationer, for jeg viste jo jeg havde brug for hjælp. En diætist ville ikke hjælpe mig nok, for jeg ved jo faktisk godt hvad der er det rigtige og det forkerte at spise, og jeg er klar over hvor mange kalorier jeg skal have og hvordan de skal indtages. Ja den kæmpe stak selvhjælps bøger som står på reolen er jo læst fra ende til anden. Jeg skulle nulstilles fuldstændig! Min mand syntes ikke en fedme operation var den bedste ide, det er jo et voldsomt indgreb og kan ikke laves om igen. Men han sagde at jeg bakkede mig op vis det var nødvendigt. Han kom også med ideen om at prøve hypnose først, ideen om hypnose var ikke helt tosset, for hvorfor ikke prøve det inden jeg kastede mig ud i noget så stort som at få fjernet en stor del af min mavesæk.

           

Jeg faldt i søvn midt i det hele

Ja jeg er jo typen som ikke kan vente! Derfor fandt jeg en video på youtube for at se og høre hvad det lige gik ud på. Så sidste tirsdag satte jeg en halv times hypnose video på, Ooooog så faldt jeg i søvn. Jeg nåede faktisk ikke rigtigt at høre noget af det, men dagen efter var alt helt anderledes. Lysten til at spise alt muligt knald var væk, og jeg tænkte flere gange at det da var underligt at lysten simpelhen ikke var der. Det var ikke kun lysten der var væk, men min rygrad var pludselig tilbage, for før har jeg alligevel spist noget som ikke var godt for mig bare fordi det var der. Nu rækker jeg overhoved ikke ud efter det, jeg tænker ” Nej Sara mærk efter hvad du har lyst til” og for første gang EVER ! mærker jeg rent faktisk efter, og går efter det som jeg har lyst til, om indtil videre kun har været sunde ting, så som frugt, grøntsager eller kanel knækbrød. Jeg har nu flere aftner lavet et fad med grøntsager og frugt, men det er minimalt hvad der rent faktisk er forsvundet fra fadet, for i virkeligheden handlede det nok om den vane at der da skal snackes et eller andet når ungerne sover. Fredag aften skulle vi hygge, for det gør man jo når det er fredag,  hver falde har vi altid gjort det – ikke kun fredag! Men jeg købe lidt af vane noget is, og da vi have kørt rigeligt med is ned blev jeg bare så dårlig, fik kvalme, svimmel og måtte gå i seng for di trætheden væltede over mig. Søndag var vi inviteret til pandekager, her spiste jeg tre ikke fordi lysten var der men nok mere af vane når man nu var inviteret til det. Igen blev jeg dårlig blev svimmel, og enormt træt så træt at jeg måtte hjem og sove. Nu har den her følses som jeg vågnede med i mit krop varet i en uge, og det er overhoved ikke det samme som når jeg kaster mig ud i en kur eller beslutter mig for at nu skal vi stoppe med at drikke sodavand. Nej det er så naturligt, og jeg har besluttet mig for at jeg vil opsøge en som kan give mig direkte hypnose, med fokus på lige mig og mine udfordringer. For hvis en enkelt youtube film kan hjælp mig, hvor mange bjerge kan en direkte session så ikke flytte?

Har i gjort noget alternativt eller ekstremt for at opnå jeres ønske vægt?

SARA// PALBOM

SARA// MAMA PALBOM

Skriv et svar