Krydret grov boller

Du kan smage vinter hyggen i hver eneste bid

Igen, igen, igen har jeg været i køkkenet og smækket en gang boller sammen. Ja faktisk syntes jeg ikke helt overskuddet var til at kaste mig ud i projekt opskrifter, men da ungerne alligevel ikke havde fanget at de kunne sove en time mere pga. vinter tid kunne jeg ligeså godt få noget ud af den tidlige morgenstund. Konrad skulle i dag have sin første lege kammerat på besøg, så hvorfor ikke sørger for der var lidt lækkert hvis nu drengene skulle blive sultne. Planen var denne her gang at boller skulle være nemme og hurtige at lave, og så skulle det være en bolle som man fik varmen af, og få en skøn vinter fornemmelse. Den mission lykkes i stor stil!

Det skal du bruge:

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 2 spsk olie
  • 2 revne gulerødder
  • 1/2 revet æble
  • 1 æg
  • 1/2 spsk sukker
  • 3 dl groft rugmel
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk stødt kanel

Når du har alle ingredienser klar:

  • Opløs gæren i mælken, og lunken vand
  • Tilsæt nu de øvrige ingredienser, dejen skal være lidt klistret
  • Fordel nu dejen i ca. 15 boller på to bageplader. et tip kan være at bruge en ske, eller tage lidt olie på hænderne så dejen ikke hænger fast.
  • Lad nu bollerne hæve i 30 minutter.
  • Efter hævetiden kommes bollerne ind i en KOLD ovn, her tænder du på 200 grader varmluft og bager bollerne i ca. 20 minutter.

Og vupti så er der de skønneste luftige boller, som med deres krydderier luner hele kroppen igennem. 

Kommenter gerne hvordan dit resultat blev. Velbekomme.

SARA // MAMA PALBOM

 

 

 

 

 

 

 

SARA// MAMA PALBOM

Skriv et svar