Efterårs ferie på budget

Ferie stemning behøver ikke koste en formue

I dag gik det pludselig op for mig at vi i næste uge går ind i uge 42, hvilket betyder efterårs ferie! Her hjemme holder vi ikke ferie før vi når til julen dog er jeg heldig at have fra torsdag så der skal begge børn have en indeklemt fridag, men selvom vi ikke har ferie kan vi stadig gøre uge 42 magisk for ungerne. Flere af børnene i børnehaven skal holde ferie, og vil komme tilbage med en masse oplevelser i rygsækken. Vi har besluttet at Ofelia og Konrad skal have del i ferie stemingen, dog uden det bliver en stor udgift. Jeg har derfor samlet en række ferie aktiviteter, som man kan lave om man har ferie hele ugen eller det bare er efter arbejdstid og weekenden der er tid.

6 Magiske oplevelser på budget

  •  Tag på spøgelses jagt i Roskilde by. Roskilde bibliotek har engageret en spøgelses jagt rundt i Roskilde by, kortet kan hentes gratis på Roskilde bibliotek i åbnings tiden, men man kan følge kortet hvornår på dagen man har lyst. F.eks. kan man vente til mørket falder på, her vil det være en god ide at snuppe en lommelygte med hjemmefra. På spøgelse jagten følger man et kort hvor der ved hver post er en spænende spøgelses historie. Roskilde bibliotek oplyser at det er for børn fra 6 år. Dog tænker jeg at det lige ville være noget for os her hjemme, også selvom Ofelia er 4,5 år og Konrad knap 3 år. Dog skal improvisations evnerne nok være gode da jeg forstiller mig at nogle af historierne skal gøre en smule mindre uhyggelige, men det er jo kun sund hjerne gymnastisk for mama. Også tror jeg vi tager turen rundt imens det stadig er lyst udenfor.

 

  •   Pluk saftige æbler, og høst farverige græskar. Foråret og sommeren har været god for de mange æble træer rundt om i lille Danmark, derfor er det en oplagt efterårs aktivitet at hoppe i et par støvler og traske en æbleplantage igennem og få favnen fuld af friske æbler. På mange frugt plantager er der også mulighed for at høste græskar, hvilket gør det lidt sjovere at vælge græskar end bare at snuppe det første og bedste i Super Brugsen. Og endnu bedre ved denne udflugt bliver der åbnet op for flere ferie oplevelser, hvad med at lave en fin Halloween lygte af det ny høstede græskar? Eller måske smække en fantastisk æble kage sammen af det saftige æbler?

 

  • Snup en mini camping ferie. Metrologerne lover op til 20 grader, så hvorfor ikke  slå telt op i haven? En lille mini camping i baghaven, men alle dyner, tæpper og puder som kan opdrives fra hjemmet. Hygge med spil, højtlæsning og en gang picnic i forteltet. Hvis det bliver lige koldt nok for jer, kan i overnatte inde i huset, men hoppe ud i haven næste morgen og nyde morgenmaden, med varme dyner, varm kakao og frisk bagte boller. Og hele oplevelsen er GRATIS!!!

 

  • Hvem vil ikke føle sig som en prins eller prinsesse for en dag? Tag til smukke Helsingør, og oplev Kronborg slot, tag børnene med indenfor på slottet, og lad dem se hvordan de kongelige boede. Et af de bedste barndoms minder jeg har er at danse fortryllet rundt i slottes sale. Fra den 14 til 19 oktober bliver der afholdt renæssancefestival, hvor der blandt andet er værksted for børn, hvor der kan malings tin figurer. Uden for slottet bliver kanonerne i den forbindelse affyret to gange yderligere end normalt. Prisen er 90 kr. pr. voksen, ja det koster lidt, men børn er gratis. Under renæssancefestivallen koster indgang 150 kr. pr. voksen og børn under 4 år er gratis.

 

  • Har i sæson kort? Diverse forlystelses parker har gjort klar til Halloween, der er pyntet op og planlagt masse (u)hyggelige aktiviteter. Vi er så heldige at jeg fik et sølvkort til Tivoli af mit arbejde i julegave, så en tur i det smukke, og uhyggelige Tivoli er klart på vores liste. Ungerne vil sikkert gerne prøve nogle ting, så der ryger lidt penge til det, men det er værd at vægte deres store Rasmus klump legeplads højt, og Rasmus klump kommer og optræder flere gange dagligt med hans Halloween show, hvilket er inkluderet i entreen. Smør en god madpakke og drag afsted til det sted hvor i har sæson kort til, Bon-bon land, Zoologisk have, Tivoli, mv.

 

  • Løb i den friske luft, og kast sten i vandet. Smut en tur i skoven, eller til stranden. Kom ud og nyd den friske efterårs luft, smid sten i vandet eller samle dem sammen og tag dem med hjem til et kreativt projekt, der er ikke noget finere end at have fine malede sten til at liggende i urtepotterne. Eller løb løs i skoven, fægt med pinde, kravle på de væltende træer, eller samle ind fra den skønne natur til kreative projekter.  Og igen det er GRATIS ! og det kan vi altså godt lide her hjemme.

Kommentere gerne med jeres efterårs planer 🙂

SARA// MAMA PALBOM

SARA// MAMA PALBOM

2 comments / Add your comment below

  1. Vi har heller ikke så meget ferie men tøffetid skal der til. Det være sig med perleplader, vandfarver og hjemmelavet modellervoks. Vi er heldige at have årskort til både Djurs Sommerland og Kattegatcentret så et af de steder skal vi helt sikkert også hen.

Skriv et svar