Kefir & solsikke boller

Kefir & solsikke boller

Kefir er relativt nyt i vores køleskab, og har indtil nu kun været brugt til bagværk. Jeg har brugt kefir fra Arla som er syrnet letmælk med kefir-kultur. De blev helt igennem fantastiske, luftige og med en frisk smag. Der er tilsat solsikke kerner for at få lidt ekstra bid. De er klart nogle af de bedste boller jeg har bagt.

Du skal bruge:

50 g gær

1 dl vand

2 dl kefir

2 æg

1/2 dl flydende margarine

1 dl solsikke kerner

500 g hvedemel

  • Opløs gæren i vandet
  • Tilsæt kefir, æg og margarine
  • Kom nu lidt efter lidt melet i
  • Tilsæt til sidst solsikke kernerne
  • Hæves ved stue temperatur i 60 minutter
  • Når dejen har hævet tændes ovnen på 200 grader varmluft
  • Imens formes ca. 15 boller, pensel gerne med æg
  • Bollerne bages i 15 minutter
  • Nu skal de bare nydes 🙂

Jeg håber i er lige så vilde med dem som jeg er! Smid gerne en kommentar med dit resultat.

SARA//MAMA PALBOM

SARA// MAMA PALBOM

Skriv et svar