åh nej nu er dagen kommet

Så kom dagen, og som jeg har skrevet i et tidligere indlæg var jeg som mama ikke helt klar til denne dag. Nemlig Konrads første dag i børnehaven. Vi endte med at møde en halv time før en aftalt, ungerne kunne simpelthen ikke vente. Også ville jeg rigtig gerne lige nå at hive fat i lederen, for som nogen af jer så på min instagram story så opdagende vi på nogen billeder fra børnehaven at Ofelia IGEN ikke havde sko på udenfor, noget vi har oplevet alt for mange gange. Desværre var lederen ikke i huset idag, men der blev taget hånd om udfordringen, og de vil fremover holde lidt bedre øje med hvordan Ofelia klæder sig.

Konrad derimod havde en fest,han kender huset og har i flere måneder bare gerne ville starte i børnehave. Ofelia fik vist ham rundt, og de endte med at lege med “store Konrad”, og “lille Konrad” var ligeså meget en del af legen som de andre børn. Da vi skulle ind til samling, og den reelle opstart blev han også mødt af nye og gamle venner som viste oprigtig interesse i ham.

Det var i den grad ren gensyns glæde for Konrad at se dejligste Maggie. De kender hinanden fra legestuen, hvor der blev delt kys og kram.

Efter samlingen løb Konrad ud på legepladsen, jeg kunne lure fra vinduet at han legede med en pige på Ofelias alder, og selvom hun bar rundt på ham og pyldermor syntes det var lige voldsomt nok, ja så fandt de jo ud af det helt af sig selv.

I mens der blev leget holde jeg afsted for at prøve at give plads til han bare kunne lege. Det gav så også mulighed for at jeg kunne snakke med pædagogen omkring de bekymringer jeg har omkring mangel på voksne i børnehaven. Det har været sådan at jeg nærmeste ikke har kunne finde nogen at aflevere Ofelia til, eller at sige farvel til når jeg hentede. I dag observerede  jeg også at en voksen stod midt imellem to stuer i længere tid fordi der manglede at møde en voksen ind. Efter en god snak med pædagogen på Konrads stue blev jeg mere tryg, han forklarede hvordan de forskellige møder ind og hvordan det giver bedst menig for personalet og børnene. Jeg opfordrede ham til at børnehaven fik lavet en plan over hvordan personalet møder ind, så forældre med samme bekymringer kan se at der rent faktisk er et stort antal voksne i løbet af dagen.

Jeg er overbevist om at Konrad kommer til at få en rigtig god start i børnehaven, og det kommer jeg også til nu efter at have fået en beroligende samtale. Det er altid spænende med nye kapitler i livet, men det kan bestemt også være en udfordring, nogen gange for børnene og andre gange for forældrene.

Konrad hopper bare med ind i legen. Det som om han har gået i børnehave i flere måneder.

SARA// MAMA PALBOM

SARA// MAMA PALBOM

Skriv et svar