Klar, parat, børnehave start

STOP mama er ikke klar!

Konrad på knap 1 år, lige inden dagpleje start

På igen måde overhovedet er jeg klar til at Konrad starter i børnehave på mandag!  Konrad derimod er total klar, men han ved jo ikke helt hvad det indebære. Han er bare klar over han skal ned og lege med storesøster på den for vildt seje legeplads. Og mad bassen i ham går helt i svime over at han ved at han skal have varm mad til frokost, og helt uden at have hagesmæk på. Når vi her hjemme snakker med ham om børnehave start er han mega klar, og det kan bare ikke gå for hurtigt. Mama derimod har virkelig pres, og er IKKE klar! kan vi ikke bare finde på en eller anden undskyld for at han bliver?

Konrad har for korte ben, han bliver nød til at gå dagplejen om!

Det var ikke helt ligeså hårdt da Ofelia skulle starte, for der var vi jo stadig en del af dagplejen fordi Konrad gik der. Og den gang viste vi som forældre heller ikke helt hvad vi gik ind til.

Jeg kan simpelthen ikke holde børnehaven ud, det nok ikke lige den børnehave, men bare i det hele taget konceptet at så voldsomt mange børn er samlet et sted, ingen pædagoger kan svare mig på hvad mit barn har lavet på en hel dag. Jeg glemmer ikke i starten hvor Ofelia var begyndt og jeg fik af vide ” Jamen hun har ikke grædt i dag, så hun har sikkert haft det meget godt” SAY WHAT ?? jeg var helt ude af den, for det viste jo tydeligt at ingen havde set mit barn. Og ja er jeg er sådan en pisse mega ego mama, som helst skal have af vide hvor mange gange mit barn har været på toilettet osv. Da Ofelia startede fortalte vi dem på stuen at de skulle være opmærksomme på hvad hun fik at spise fordi hun var undervægtig. Og det tog de også seriøst, her satte der altid en voksen ved hendes side til frokost, så de kunne fortælle hvad hun havde spist. Ligeledes da hun sidste år faldt om var de alle meget opmærksomme. Altså lige indtil hun skulle rykke stue, også viste ingen noget som helt, hvilket vi først fandt ud af flere måneder efter hendes skift. Jeg har virkelig måtte arbejde med mig selv for at styre mig, og vænne mig til tanken om at give mere slip. Ofelia har det for fedt i børnehaven, hun har sine venner også skal hun ikke bekymre sig om andet. Og det skal hun nemlig heller ikke, og alle mine bekymringer og frustationer omkring børnehave livet  skal ungerne  heller ikke vide noget om.  Konrad er top klar, han er frisk på det hele og jeg er helt igennem sikker på han nok skal få en fantastisk børnehave tid. Og heldigvis er Konrad mega nem, han spiser godt igennem, leger med både store og små og der skal meget til før hans verden bryder helt sammen. Naturligvis har jeg allerede kørt en stemning op omkring hans start, blandt andet at jeg ikke føler vi er blevet hørt i forbindelse med deres valg af hvilken stue han skal starte på.

Vi valgte dagplejen fordi Ofelia er født for tidligt, og det ville give hende mere ro at være få børn. Konrad fyldte trop fordi det var det rigtige for os, at have vores børn et sted som var så godt som hjemme.

Jeg kommer til at savne den tætte, og daglige kontakt til Konrads helt igennem enestående dagplejemor, hun er fuldstændig fantastisk. Der bliver hver dag sørget for at Konrad er aktiv, at han mestre hvordan man opføre sig omkring andre børn og mange andre sociale kompetencer. Han har lært at dyr er sådan okay, hvilke han jo altid har været panik bange for, MEN igår sagde han noget vildt! ” mama Sille har ikke sovet med mig i dag” som om det virkelig var for dårligt hun ikke have været der. Sille er dagplejerens kat, han er tryg ved hende også selvom det ikke betyder hun få de vildeste nusse ture. Konrads dagplejemor er ikke den helt store kreative sjæl som finder maling og perler frem dagligt, men det gør heller ikke noget for det er vi selv herhjemme. Dog har vi altid fået de fineste gaver fra Konrad som de sammen har lavet. Det er virkelig noget jeg kommer til at savne, for i børnehaven har de netop besluttet at det skal de ikke længere lave.

I morgen siger vi farvel, selvom Konrads dagplejemor hepper på vi kommer med en nr. 3 til hende senere på livet, og hvem ved hvad tiden bringer?

Og selvfølgelig sørger jeg lige for den vildeste kage til sidste dag, Bomben til bordet 

SARA// MAMA PALBOM

Kreative påske i legestuen
Total klar på fastelavn i legestuen
SARA// MAMA PALBOM

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar