Luftige grov boller

Hvem elsker ikke en lækker luftig bolle, sådan lidt ligesom de lyse fødselsdags boller?

Men de lækre fødselsdags boller er jo ikke super sunde, og slet ikke når det på en hverdag er du lige har lyst til hjemmebagte boller. Så jeg har været i køkkenet for, at trylle den hvide kalorie bombe sammen til et lidt sundere alternativ. Hvis man ønsker mere bid kan der tilsættes frø og nødder, men muligvis skal der ikke tilføjes ligeså meget mel så. Tænker klart at de kunne være lækre med solsikkefrø.

Får at skabe disse luft basser skal du bruge ↓

  • 50 g gær
  • 100 g smeltet smør
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 300 g hvede mel
  • 200 g groft rugmel

Nu skal hele baduljen mikses sammen.

  • Rør smør og mælken sammen, tilsæt gære og rør til gæren er opløst.
  • Kom æg og sukker i, og tilsæt herefter stille og roligt melet.
  • dejen skal være så du tænker den lige er lidt for våd, så er den helt perfekt.
  • Lad dejen hæve i 30 minutter.

Efter 30 minutter formes bollerne, og kommes på en bageplade.  Kom lidt olie på hænderne så sidder dejen ikke fast på dine fingre. Eller sæt dejen på pladen med et par skeer. Lad nu bollerne hæve i 40 minutter. Når hævetiden er over kommes bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.

De bages i ca. 10-12 minutter, og vupti så er der lækre luftige boller.

Håber i er vilde med den sundere udgave af den forbudte fødselsdags bolle.

SARA// MAMA PALBOM

 

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar